KÜÇÜKÇEKMECE BİLİNÇLİ YARINLARA HAZIRLANIYOR

  

Küçükçekmece Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünde görev yapan Çevre Mühendisleri  IBC Uluslararası Mavi Hilal İnsani Yardım ve Kalkınma Vakfı tarafından istihdam edilen personellere Su Tasarrufu ve Sıfır Atık hakkında eğitim verdi.

Sıfır atık dünyadaki kısıtlı kaynağın mümkün olan en iyi şekilde yeniden değerlendirilebilmesi açısından büyük bir önem taşıyor. Bu kapsamda Küçükçekmece Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından İstasyon Mahallesi Semt Konağı-Gençlik Gelişim Merkezi'nde Sıfır Atık ve Su Tasarrufu konulu eğitim verildi.

İstasyon Mahallesi Semt Konağı-Gençlik Gelişim Merkezi'nde Çevre Mühendisi Aylin ÖZGÜL ve Mürşide ÇETİN EVİRGEN tarafından gerçekleşen eğitimlerde Mavi Hilal İnsani Yardım ve Kalkınma Vakfı personeline sıfır atık konusunda detaylı bilgi verildi. İlgili personel geri dönüşüm ve su tasarrufu konusunda eğitim aldı. 

Eğitime katılan yabancı uyruklu personeller için tercüman desteği sağlandı.

“Doğal kaynaklar verimli kullanılmalı”

Atıkların geri dönüşüm süreci içinde değerlendirilmeden bertaraf edilmesinin ve su israfının  hem maddesel hem de enerji olarak ciddi kayıplar yaşattığı belirtilen eğitimde ; dünya üzerindeki nüfus ve yaşam standartları artarken tüketimde de kaçınılmaz şekilde bir artış yaşanmakta ve bu durum doğal kaynaklarımız üzerindeki baskıyı artırarak dünyanın dengesini bozmakta, sınırlı kaynaklarımız artan ihtiyaçlara yetişememektedir. Bu durum göz önüne alındığında, doğal kaynakların verimli kullanılmasının önemi daha da ortaya çıktığı vurgulandı.