KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ’NDEN HÜRRİYET CADDESİ’NDE SIFIR ATIK SERGİSİ

KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ’NDEN HÜRRİYET CADDESİ’NDE SIFIR ATIK SERGİSİ

5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla “Sıfır Atık Atölyesi” düzenleyen Küçükçekmece Belediyesi, atölyede üretilen eserleri sergide bir araya getirerek Hürriyet Caddesi’nde vatandaşlarla buluşturdu. Geri dönüşüm ve sıfır atığa dikkat çekmek için açılan sergideki ürünler, vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

Bir ay boyunca online ve yüz yüze eğitimler devam etti

Küçükçekmece Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen atölye Güzel Sanatlar Akademisi’nde bir ay boyunca online ve yüz yüze eğitimlerle devam etti.  Atölyede katılımcılara ileri dönüşüm sorunu, kısa üretim pratiği, plastik ürünlerin enstelasyona dönüşümü üzerine fikir bulma ve uygulama üzerine eğitimler verildi.

Eğitmen Büşra Hamzaoğlu: Bir yerden başlamak gerekiyor

Sıfır Atık Atölye eğitmeni İç Mimar Büşra Hamzaoğlu, “Günümüzde çok hızlı üretiyoruz ve tüketiyoruz. Birçok şeye çöp etiketi yapıştırıyoruz. Atölyede çok da aşina olmadığımız ileri dönüşümü konuştuk. Bir yoğurt kovasına çiçek ekmemiz bile ileri dönüşümdür. Çevre kirliliğini en çok etkileyen insan yine en çok etkilenen de insan. Bu yüzden bir yerden başlamak gerekiyordu. Materyalleri yeni bir kullanım biçimine dönüştürdük. Farkındalık oluşturmak için buradayız” diye konuştu.

Selenay Zorlu: Doğanın sesi olmak zorundayız

Atölyeye katılan Selenay Zorlu ise “Sessiz gürültü adlı çalışmamla katıldım sergiye. Günümüzde plastik atıkların birikimi önüne geçilemez boyutlara ulaştı. Hatta deniz üzerinde atık yığınlarından oluşan devasa bir kıtaya dönüştü. Doğanın sesi yetmiyor.  O zaman bu çağrıya bizlerin yetişmesi gerekiyor. Çalışmamla plastik kullanımına dikkat çekmek ve doğanın çıkmayan sesi olmak istedim. Küçükçekmece Belediyesi’ne bu faydalı atölye için teşekkür ederim” diye konuştu.