FAHREDDİN KERİM GÖKAY ANADOLU LİSESİNDEN SIFIR ATIĞA TAM DESTEK
Küçükçekmece Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünde görev yapan çevre mühendisleri Mine BÜYÜK PELİT ve Mürşide ÇETİN EVİRGEN ilçemizde bulunan Fahreddin Kerim Gökay Anadolu Lisesinde sıfır atık, geri dönüşüm ve israfın önlenmesi konulu bir eğitim verdi.
Sıfır atık eğitimi çocukların doğal varlıkları korunması, doğa dostu tüketim alışkanlıkları, atık yönetimi gibi konularda farkındalık geliştirmeleri ve “sıfır atık” yaklaşımını tanımaları amacıyla hazırlanmıştır. Çevre bilincinin aşılandığı geleceğin büyükleri bu eğitimlerle daha güzel bir dünya için bilgilendirildi.
Eğitimde; Artan tüketimle birlikte dünyamızın en büyük sorunlarından biri haline gelen çöp krizi acilen çözüm bulunması gereken bir meseleye dönüştüğü, dolaşıma sokulan muazzam miktardaki atık, özellikle de plastikler, gezegenin bütününü tehdit eder hale geldiği vurgulandı.
Fahreddin Kerim Gökay Anadolu Lisesi sıfır atık yaklaşımını odak noktasına alan ve bu kapsamda geri dönüşüm ve çevre dostu projeleri ile öne çıkıyor. Bu alanda bilinç oluşturmak amacıyla adımlar atıp, çevre dostu ve sıfır atık konusunda adeta bir seferberlik başlattı. Okul içinde temiz sınıf uygulaması, plastik kullanımı azaltmak için matara kullanımının yaygınlaştırılması, kaymakamlık ve MEB destekli “doğadaki ayak izimiz “projesini hayata geçirmişlerdir.
Twinning projesi kapsamında Almanya, Azerbaycan, Polonya ve Türkiye’den toplam 11 okulu kapsayan sıfır atık projesi ile matarayla sıfır atık kampanyası, atık yağlar, karbon ayak izimiz, su ayak izimizin değerlendirilmesi, pazar çantası kullanımının ve plastiklerin doğaya verdiği zararların anlatıldığı bir webinardan sonra edinilen kazanımlarla sahada çeşitli uygulamalar yapılmıştır.