DOĞA DOSTU YEŞİL BELEDİYEDEN SU ELÇİLERİ EĞİTİMİ

Milli Eğitim Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ve TRT Genel Müdürlüğü ortaklığında 2017 yılında AB fonları ile başlatılıp sonuçlandırılan Su Elçileri Projesi kapsamında Küçükçekmece Belediyesinin davetlisi olarak, ilçeye Gelen Su Elçileri Derneği Genel Başkanı Özgür AYDINCAK Küçükçekmece Belediyesi personeline suyun doğru ve etkin kullanımını konusunda eğitim verdi.

Sayın AYDINCAK eğitim programında “Su kaynaklarımızı arıtmak maliyetli ve bazen imkansız; bu yüzden sularımızı kirletmemeliyiz. Su ayak izimiz konusunda toplumsal sorumluluklarımızı yerine getirerek su ayak izimizi azaltmalıyız.” vurgusunu yaptı.

Konuşmasında dünyamız için önemli olan iki değerin ‘Su ve geleceğimiz olan çocuklarımız’ olduğunu belirtti. Belediyemiz Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü ile beraber ‘Su Elçileri Projesi’ kapsamında ortaklaşa çalışmalarla ilçe genelindeki okullara da su eğitimleri verilmesinin startını vermiş olduk.