BİZİM İÇİN KÜÇÜK, DOĞAMIZ İÇİN BÜYÜK BİR ADIM ATTIK

BİZİM İÇİN KÜÇÜK, DOĞAMIZ İÇİN BÜYÜK BİR ADIM ATTIK

Çevre kirliliğini önlemek ve geri dönüşüm atıklarını ekonomiye yeniden kazandırmak için çalışmalarına devam eden Küçükçekmece Belediyesi ilçenin farklı noktalarına mobil atık getirme merkezleri yerleştirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 12.07.2019 tarih 30829 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Sıfır Atık Yönetmeliği kapsamında 5 adet mobil atık getirme merkezimizi ilçemiz sınırları içerisinde uygun yerlere yerleştirmeye başladık. Küçükçekmece Meydan, Tepeüstü Meydan, Kapalı Hürriyet Caddesi, Fevzi Çakmak Meydan ve Atatürk Mahallesi İETT Durak noktalarına yerleştirdiğimiz Mobil Atık Getirme Merkezleri ile geri kazanılabilir atıkların, diğer atıklarla karışmadan kaynağında toplanması hedeflenmektedir. Mobil Atık Getirme merkezlerimiz 7 bölmeli olup, vatandaşlarımız kâğıt, plastik, metal, cam, bitkisel atık yağ, atık pil, elektrikli ve elektronik atık ve atık ilaçlarını atabileceklerdir.

Kısa bir süre içinde ilçe genelinde belirlenen 10 noktaya daha mobil atık getirme merkezleri yerleştirilerek tüm vatandaşlarımızın kolaylıkla ulaşabilmesi hedeflenmektedir.