BELEDİYEMİZİN SIFIR ATIK PROJESİ KAPSAMINDA HİZMETE SUNDUĞU 1. SINIF ATIK GETİRME MERKEZİ FAALİYETE GEÇTİ

Küçükçekmece Belediyesi geri dönüşüme katkı sağlayarak, daha çevreci, ekonomiye katkı sağlayan belediye olma yolunda adımlarını sağlamlaştırmaya devam ediyor. İlçede sıfır atık kampanyasının en büyük adımı olan ‘1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’ inşaatı tamamlanmış ve merkezimiz vatandaşlarımıza hizmet vermeye başlamıştır.

Atakent mahallesi sınırları içerisinde 1500 m2 alan üzerinde kurulan Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğümüze bağlı 1.Sınıf Atık Getirme Merkezimizde  Ambalaj (Kağıt, Plastik, Metal), Pil, Elektronik, Ahşap, Ömrünü Tamamlamış Lastik, Tekstil, Bitkisel Atık Yağ gibi  geri dönüştürülebilir atıklar  ve doğa ile insan sağlığına zararlı olan floresan lamba, kullanım ömrü geçmiş ilaçlar ve evde oluşturabilecek tehlikeli atıklar da dahil olmak üzere 14 farklı türde atık  kabul edilmektedir.